Saturday, November 10, 2012

Klemen Triler - V manj kot devetih dneh po Slovenski planinski poti


Klemen Triler, vrhunski športnik, ki se ukvarja predvsem z vzdržljivostnimi športi kot so gorski tek ter tekmovalno turno smučanje, nam je včeraj zvečer predstavil svojo pot po Slovenski planinski poti. Pot se vije od Maribora do Ankarana, pelje pa čez večino našega gorskega sveta. 
Slovensko planinsko pot lahko začnemo v Mariboru ali Ankaranu ali kjerkoli. Pohodnik mora o prehojeni poti voditi dnevnik, v katerega mora odtisniti poseben žig, ki je namenjen samo tej poti in ga je mogoče dobiti v kočah na posebno prošnjo in s priloženo planinsko izkaznico, oskrbnik pa se mora tudi podpisati. Običajni žig koče ne velja. Na vrhovih velja žig vrha. Poleg žiga je treba pripisati tudi datum obiska. Svoj obisk je potrebno tudi vpisati v vpisno knjigo. Če na vrhu ni žiga, velja kot dokument fotografija, podpis planinskega vodnika, če gre za organizirano turo ali druge priče. Dokončanje Slovenske planinske poti ni časovno omejeno. Slovenska planinska pot je sestavljena tako iz lahkih kot zelo zahtevnih odsekov, na kar opozarja tudi Vodnik. (Vir: Wikipedia)
Klemen je pot pretekel in prehodil v 8 dneh 14 urah in 45 minutah ter s tem postavil nov rekord Slovenske planinske poti. Pravi, da to verjetno ni bilo zadnjič in da bo poizkusil še kdaj, kdaj, pa noče izdati. 

Predavanje mu je pomagal voditi Uroš Feldin, ki mu je ves čas poti stal ob strani in skrbel za vso organizacijo.

Če ste predavanje zamudili, nič za to, čez 14 dni ga bo Klemen ponovil (23. 11. ob 19.30 v kulturnem domu Naklo).

No comments: